De wettelijke termijn is binnen zes weken na de aanslagdatum. Hebt u meer tijd nodig? Dien dan alvast een (proforma) bezwaarschrift in. U kunt het later aanvullen.
Binnen twaalf weken na de aanslagdatum. Dit is de wettelijke termijn voor waterschapsbelastingen. We kunnen deze termijn met 6 weken verlengen. Alle regels staan in artikel 7:10 van de Algemene wet bestuursrecht. Dient u uw bezwaarschrift 6 weken na de aanslag of later in? Dan krijgt u binnen 6 weken bericht.
Voor gemeentebelastingen gelden andere regels. Deze moet de RBG voor het eind van het jaar afdoen. Hebt u een gemeentebezwaar in de laatste 6 weken van het jaar ingediend? Dan is de termijn binnen twaalf weken na de aanslagdatum. Dient u uw bezwaarschrift 6 weken na de aanslag of later in? Dan krijgt u binnen 6 weken bericht.
Ja dat kan. Horen betekent dat u uw bezwaarschrift telefonisch of mondeling toelicht. Wilt u dit? Geef dit dan schriftelijk aan ons door. Als we uw bezwaar helemaal volgen, horen wij niet.
Wij krijgen van de gemeente door hoeveel personen op een adres wonen. Komt u alleen te wonen? Dan passen wij de aanslag automatisch aan. U hoeft niets te doen.
Woont u alleen en hebt u toch een aanslag voor een meerpersoonshuishouden ontvangen? Maak dan bezwaar via Mijn RBG.
Huurt u een kamer met eigen keuken, wc en badkamer/douche? Dan is de aanslag voor u. Deelt u deze voorzieningen met anderen? Maak dan bezwaar via Mijn RBG
Staat u nog op dit adres ingeschreven bij de gemeente? Dan heeft het geen zin om bezwaar te maken. Wij gaan uit van de gegevens van de gemeente.
Bent u binnen het gebied van het hoogheemraadschap verhuisd? Dan hoeft u niets te doen. Geef de adreswijziging nog wel door aan de gemeente.
Bent u buiten het gebied van het hoogheemraadschap verhuisd? Maak dan bezwaar via Mijn RBG. Stuur een bewijs mee waaruit blijkt vanaf welke datum u geen gebruik meer maakt van de woning. Bijvoorbeeld een kopie einde huurovereenkomst. Hebt u uw huis verkocht? Dan een kopie van de sleuteloverdracht. Ook hier geldt: geef de adreswijziging nog wel door aan de gemeente.
De RBG legt ook aanslagen op voor de gemeente Delft, Schiedam en Vlaardingen. Hiervoor geldt hetzelfde. Het hangt ervan af of u binnen of buiten de gemeente verhuist.
Dit jaar
De RBG heeft de waarde nog niet ontvangen. U kunt:
de aanslag betalen. En daarna wachten tot de Regionale Belasting Groep de waarde van de gemeente doorkrijgt. Het te veel betaalde bedrag krijgt u dan automatisch terug.
een afschrift van de gemeentelijke uitspraak naar de RBG sturen. En ons verzoeken de waarde te verminderen. Wij behandelen uw verzoek. Het bedrag dat u betwist hoeft u niet meteen te betalen. U kunt wachten tot u bericht hebt gekregen. Betaal het bedrag dat u niet betwist op tijd.
Voorgaande jaren
Deze waarde krijgt de RBG niet door van de gemeente. U kunt bezwaar maken via Mijn RBG. Upload een afschrift van de gemeentelijke uitspraak. Het bedrag waar u het niet mee eens bent hoeft u niet meteen te betalen. U kunt daarmee wachten tot u bericht hebt gekregen.
De RBG behandelt de WOZ-bezwaren van de gemeenten Delft, Schiedam en Vlaardingen. U kunt voor deze WOZ-waarden bezwaar indienen bij de RBG. Het snelst gaat dit digitaal via Mijn RBG. U kunt ook het bezwaarformulier WOZ downloaden en naar ons terugsturen. Op de WOZ-pagina staat meer informatie over de WOZ-waarde van uw eigendom.
Wilt u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning in een andere gemeente? Dan kunt u bij die gemeente bezwaar maken. Niet bij de RBG. Betaal het aanslagbedrag op tijd. Als de gemeente de waarde aanpast, dan geeft ze dit door aan de RBG. Het te veel betaalde bedrag krijgt u dan automatisch terug.
De RBG stelt de WOZ-waardes vast voor de gemeenten Delft, Schiedam en Vlaardingen. Alleen degene op wiens naam de aanslag of de WOZ-beschikking staat, kan bezwaar maken. Anderen kunnen een schriftelijke machtiging meesturen.
Dit hangt af van waar het pand staat.
Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Eigenaren in buitendijks hebben voor een deel belang bij de taak van het waterschap. Daarom betalen zij voor een deel mee aan de watersysteemheffing. Zij krijgen een korting van 75% op het tarief. Als u dit niet hebt, kunt u bezwaar maken via Mijn RBG.
Hoogheemraadschap van Delfland
Dit is niet mogelijk. Iedereen profiteert van de van het waterschap. Daarom betaalt iedereen mee.
Alleen als u van de RBG een WOZ-beschikking hebt ontvangen. Geef in uw bezwaarschrift aan waarom u de WOZ-waarde te hoog vindt. Op de website van de Huurcommissie kunt u de maximale huurprijs van uw woning berekenen. U ziet dan wat een verlaging van de WOZ-waarde betekent voor de maximale huurprijs.
Misschien krijgt u vrijstelling van een deel van de belastingen. Dit is afhankelijk van uw diplomatieke status. U kunt hiervoor contact opnemen met de RBG, telefoonnummer 088 291 10 00.
Voor sommige belastingen is geen vrijstelling mogelijk. Bij die belasintingen levert de gemeente/het waterschap een tegenprestatie. Het gaat om de zuiveringsheffing, verontreinigingsheffing, afvalstoffenheffing, reinigingsrecht, rioolheffing en leges
U kunt geen bezwaar maken als u eigenaar bent van meerdere WOZ-objecten die zijn aangesloten op 1 riool. De rioolheffing eigenaar betaalt u voor ieder eigendom dat direct of indirect is aangesloten op het riool.
Worden gedeelten van uw eigendom als afzonderlijk geheel gebruikt? Dan krijgt u voor elk gedeelte apart een aanslag.
Nee. Het maakt niet uit hoeveel afval u aanbiedt. Zelfs als u maar af en toe afval aanbiedt, moet u de belasting toch betalen. Belangrijk is dat er afval kan ontstaan.